Unele reclame de la radio sunt chiar tampite! Da, sunt!

Dat fiind faptul că în ultima perioadă schimbul 2 fost ca la el acasă pentru mine, a făcut ca radioul să fie un important device în timpul jobului.

Ideea este că în ultimele 4 ore din program rămân singur la locul de muncă, iar radioul este noul meu prieten. Am încercat să dau de reclama, despre care urmează să trasez două sau trei idei mai jos, dar nimic, nada, nu e de găsit.

Cu toţii am auzit de ING şi sunt singur că şi de reclamele lor cu dialogul dintre o duduie (reprezentata băncii) şi un posibil client. În majoritatea timpului alocat reclamelor, duduia în cauza nu spune altceva decât: „Da, poţi!”. Din dorinţa de promovare a serviciilor, a rapidităţii şi fidelităţii faţă de client, acel „Da, poţi!” a prins super bine. Cel puţin pe mine m-a lucrat la subconştient şi eram în stare să mă duc să îmi fac un credit, doar în speranţa de a auzi, o doamna de la vreo sucursala că îmi spune „Da, poţi!’. Glumesc, sper să nu ajung niciodată să am nevoie de vreun credit.

Prima reclamă, în care se auzea şi vocea tonomatului de bancuri, Andrei Duban, a fost amuzantă şi chiar ok, dar cu a doua au dat-o în bară rău de tot. Cum nu am găsit reclama să o arăt, o să o povestesc puţin.

„Duduia „Da, poţi!” în dialog cu o altă duduie piţipoancă.

Duduia piţipoancă: Iubi e tare supărat că nu a văzut concertul de iarnă de la Viena, că el e meloman, şi vreau să-l duc la concert. Eu am crezut că meloman înseamnă să iubeşte mierea şi am strâns bani să îl duc, dar am văzut o pereche superbă de pantofi şi mi-am cumparato, iar acuma nu mai am bani să îl duc pe iubi în Viena, şi eu sunt emaptica şi nu pot să-l văd aşa supărat. Pot să vin iau un credit?

Duduia „Da, poţi!” (după cum era de aşteptat): Da, poţi!

Duduia piţipoancă: Şi pot să vin şi în ziua de crăciun să iau creditul?

Duduia „Da, poţi!”: Da, poţi, dar nu mai bine mergi tu cu iubii la Viena?”

În mare cam asta e dialogul dintre cele două. Întrebarea mea este cel care a gândit reclamă nu s-a gândit că ceva nu prea se pupă? Adică da, pui nişte întrebări cheie că să oferi răspunsurile esenţiale, dar poţi să le pui şi în altă manieră.

Fetelor sunt sigur că dacă un om nu are bani şi e prost, nu staţi cu el. Ghiciţi ce, la fel şi bărbaţii, dacă ea e pământ, el nu se uită la ea. Dacă eşti meloman şi vrei să ajungi la Viena sigur nu eşti unu de îl ascultă pe salam ci ai ceva în capul ăla. În prima faza duduia nu ştie ce e acela un meloman, dar ea a aflat că este empatică, drăguţa de ea, ulterior această calitate s-a pierdut la prima pereche de pantofi care i-a ieşit în cale. Iar că finalul să fie apoteotic, a uitat că de Crăciun trebuie să fie la Viena cu iubii, şi ea doreşte să meargă să ridice creditul de la ING, proasta.

Distribuie acest articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *