Si tiganii sunt oameni

Dupa cum ziceam ca de ceva zile imi fac veacul printr-un „zupermarchet” continui seria, dar de data asta cu ceva, pe care ,pe mine unul, ma impresionat foarte tare.

Vreau sa stiti ca si Tigamii ( folosesc acest termen, deoarece cel de dinainte a fost interzis de cei din UE ) sunt oameni, nu toti ( cand zic nu toti, ma refer la cei ce fura, sau cei ce te scuipa si injura cand nu le dai 1 leu), dar sunt si ei. Am intalnit tigami, mai cu bun simti ca romanii, cu mai multa cultura ca romanii, mai curati ca romanii.

Ei bine, stiti voi , cu siguranta, ca in magazinele mari se fac promotii, la o astfel de promotie, a venit si un rrom mai mic ca varsta, si isi astepta randul la o promotie la inghetata. O doamna in varsta, ce era dupa el, cand a ajuns aproape in fata, a „inlaturat inamicul” cu un gest foarte urat, si urland la el ca „pute” , copilul, foarte suparat, si-a cerut scuze, si a spus ca era si el curios ce gust are inghetata, pentru ca nu a mai mancat niciodata.

Al doilea „moment” pe care l-am surprins, a fost tocmai la mine la stand. Facand promotie la Neastea, toata lumea se ingramadea, si nu lua cu bun simt de gust, ci luau 2-3 pahare de sete. O fetita de vreo 8 ani si cu fratele ei de 3 ani, stateau si se uitau, mai luasera odata, dar le era mult prea rusine sa mai guste un pahar. Cand i-am invitat sa guste, au refuzat spunand ca au mai luat , i-am mai rugat o data, si doar atunci au venit, drept rasplata pentru fapta lor, au primit ceai pe saturate.

Nu puteti sti cat de fericit am fost toata ziua pentru ca am reusit sa le vad zambetul, si doar de la un amarat pahar cu suc rece, pe o zi calda, doar atat. Iar altii comentau, ca ba ca e prea rece, ba prea cald, ba prea putin. Eu ma bucur ca pentru cei 2 copii ( abandonati, ei nu erau rromi ) acel pahar de suc a fost cel ce le alina sufletul.

Asadar, fiti heitar doar cu cine merita, cu goriilele societatii, si cu ceilalti fiti ingerii lor pazitori!

Te-ar putea interesa si

Distribuie acest articol

6 comentarii la articolul “Si tiganii sunt oameni

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *