Povesti nescrise ale Brasovului

biserica neagra

Ei bine aseară am fost la fotbal cu niște colegi de munca. Am alergat, ne-am simțit bine ,am câștigat. Dar după fiecare meci de fotbal nu poate lipsi berea ” cea de toate zilele ” pentru a ne răcorii . Și astfel am pornit discuțiile, interesant este faptul că am plecat de la fotbal, am ajuns la paranormal , mai apoi să ascult povestiri din vechiul Brașov ( acum nu știu cât de verosimile sunt povestirile ). Și ușor ușor au început să curgă cuvintele, precum berea-n pahar.

poveste statuii copilului de pe biserica neagraPovestea băiatului ce a căzut de pe Biserică Neagră.

Câți dintre voi ați observat că în partea de nord a bisericii e o statuie a unui copil ce stă să cadă de pe biserică?

Ei bine eu nu am știut.

Povestea sună cam așa: Se spune că pe vremea când se construia biserica un copil stătea și privea cum oamenii înaltă ușor ușor biserica, fascinat și dornic să ajute , le-a sărit în ajutor muncitoriilor. Acesta a început să învețe foarte repede munca pe care o făcea și era din ce în ce mai plăcut de muncitorii de acolo. „Șeful lucrării” ( nu am reținut care era denumirea lui pe vremea aceea ) a început să prindă invidie pe copil deoarece el nu era așa plăcut ca și băiatul muncitor. Și astfel într-o zi la chemat pe acoperiș să îi arate frumusețea orașului de sus. Ei bine copilul fiind curios să vadă cum se vede de sus acesta a urcat, și s-a îndreptat spre margine iar în acel moment a fost împins.

Cu timpul cel care l-a împins a început să aibă remușcări și astfel a construit statuia unui băiețel ce „stă să cadă” de pe biserică.

Povestea hoților ce au devenit bogați.

Se spune că un mare boier avea o singură fată și această din cauze necunoscute s-a îmbolnăvit foarte tare și într-un final a murit. Supărat nevoie mare boierul a pus tot felul de lucruri valoroase în sicriu pentru unică lui fiică pe care a pierduto la biserica de pe str. Muresenilor. Auzindu-se din vorba-n vorba că fata boierului a murit și știind că este foarte bogat , hoții nu au încetat să apăra. Și astfel în noapte dinainte să fie înmormântată, au încercat să sefuiasca sicriul de toate lucrurile prețioase. Lacomi de fel nu s-au mulțumit doar cu averea din sicriu au început să ia și brățările , lanțurile ,inelele de pe fată. Surpriză a fost la ultimul inel care era și cel mai frumos, se spune, și pe care nu au reușit să-l scoată deoarece degetele se umflaseră. Și astfel după ceva timp, fără remușcări s-au hotărât să taie degetul cu tot cu inel. Zis și făcut, unul din hoți mai îndrăzneț a luat un cuțit și a tăiat degetul dint-o lovitură. Se spune că din cauza șocului fată s-a trezit din morți și a început să țipe, astfel alertând pe toți ce erau prin zonă și astfel hoții au fost prinși. Spre norocul lor , boierul de fericire nu le-a făcut nimic și in plus ia lăsat să plece cu toate bijuteriile din sicriu.

Distribuie acest articol

2 comentarii la articolul “Povesti nescrise ale Brasovului

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *