Lectia data de un profesor

profesor piersica lectie ura dragoste iubire

Un profesor a dat fiecarui student ca tema pentru lectia de saptamana viitoare, sa ia o cutie de carton si pentru fiecare persoana care il supara si pe care nu o putea ierta, sa puna in cutie cate o piersica, pe care sa fie lipita o eticheta cu numele persoanei respective. Timp de o saptamana, studentii au avut obligatia sa poarte permanent cutia cu ei: in casa, in masina, la lectii, chiar si noaptea sa si-o puna la capul patului.
Studentii au fost amuzati de lectie la inceput, si fiecare a scris cu ardoare o multime de nume, ramase in memorie inca din copilarie.Fiecare a inceput sa observe ca devenea cutia din ce in ce mai grea. Piersicile asezate in ea la inceputul saptamanii,incepusera sa se descompuna intr-o masa lipicioasa, cu miros dezgustator, si stricaciunea se intindea foarte repede si la celelalte.
profesor piersica lectie ura dragoste iubire
O problema dificila mai era si faptul ca fiecare era dator sa o poarte permanent, sa aiba grija de ea, sa nu o uite prin magazine, in autobuz, la vreun restaurant, la intalnire, la masa, la baie, mai ales ca numele si adresa fiecarui student, ca si tema experimentului, erau scrise chiar pe cutie. In plus, cartonul cutiei se stricase si ea ajunsese intr-o stare jalnica: cu mare greutate mai putea sa faca fata sarcinii sale.
Fiecare student, a inteles foarte repede si clar lectia pe care a incercat sa le-o explice profesorul, cand s-au revazut dupa o saptamana. Acea cutie pe care o carasera cu ei o saptamana intreaga nu a fost decat expresia greutatii spirituale pe care o purtam cu noi, atunci cand strangem in noi ura, invidie si raceala fata de alte persoane.
Astfel ,de multe ori credem ca a ierta pe cineva este un favor pe care i-l facem acelei persoane dar in realitate insa, acesta este cel mai mare favor pe care ni-l putem face chiar noua insine.
In cutia ta cate piersici sunt ?
si….
CE AI DE GAND SA FACI CU ELE ?!

Te-ar putea interesa si

Distribuie acest articol

2 comentarii la articolul “Lectia data de un profesor

  • Răzvan Sbîrn

    Sincer nu am piersici pentru ca , dupa cum spui si tu, incep sa miroasa si e mai bine fara. Insa am un alt avantaj 🙂 Nu ma prea poti supara. Ura si dusmanie….? Am reusit sa trec de mult peste faza asta. Sanatate si fericire. Nimic mai mult.

    Răspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *