Interzicerea fumatului in spatiile publice este ceea ce vreau

tip ce fumeaza

Legea urmează să fie publicată în Monitorul Oficial urmând că ea să fie aplicabilă după 45 de zile de la promulgarea preşedintelui.

Sunt fumător, dar această lege mă bucură, e un pas spre bine, spre occident. Cu toate că, în România până în momentul de faţă, de puţine ori am părăsit localul pentru am fuma afară, de acuma o să fiu nevoit să o fac. Din acest moment în cluburi, baruri, restaurante, în taxiuri, instituţii de învăţământ, spitale, precum şi la locurile de joacă pentru copii indiferent dacă acestea sunt în aer liber sau în spaţiu închis, fumatul va fi interzis.

De ce mă bucură această lege?

  • De multe ori mi s-a întâmplat, fumător fiind, să nu pot să mănânc din cauza celorlalţi clienţi şi invers cred. Când ei mâncau, eu fumam şi vice versa.
  • Persoana de lângă mine o să fie mai bucuroasă pentru că nu o să mai fumez cu ea la masă.
  • Majoritatea localurilor nu o să mai miroasă a ghene iar aerul va fi unul respirabil.

Sper ca şi cei cu ţigări electronice să intre în aceeaşi oală, nu mă interesează că e abur, viciul este acelaşi.

Ceea ce vreau să înţelegi este faptul că pentru mine această lege nu are legătură cu ISU, cu tragedia de la Colectiv sau orice alt lucru de genu. Această lege, dacă se va respecta, ne va ajută să ne respectăm, fie că vrem, fie că nu, unul pe celălalt. Şi o să aflăm că mâncarea are un alt gust, iar vinurile defapt sunt mult mai aromate decât ştiam până acum.

Nu cred că o să mă las de fumat, dacă nu am reuşit să fac asta că mi-am dorit, cu siguranţă o lege nu o poate face. Sper să nu apară tâmpiţei care să spună că legea asta e dată pentru a descuraja fumatul. Legea asta e dată pentru a face un pas către noi, către occident, nu cred că englezi, nemţii şi alte popoare dezvoltate au reununtat la fumat de la o astfel de lege, ar trebuii să fii cel puţin cretin să crezi aşa ceva.

Distribuie acest articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *