face ce vrea cu mine

facebook si android

Am tot refuzat să cred, că Facebook „face ce vrea cu mine” . Mă refer la faptul că în fiecare zi mă trezesc cu actualizări în News Feeds de la persoane sau pagini ( sunt mult mai dese aceste cazuri) pe care eu nu le știu sau pe care nu am intrat vreodată. Persoane care sunt complet străine, pagini din alte țări sau cu un conținut pe care nu-l agreez.

Mă întreb de ce se fac toate astea, care e politica Facebook ca să poată „face ce vrea cu mine” , cu profilul meu , fără acordul meu. Sunt atâtea lucruri în spate pe care noi, ca utilizatori normali nu le cunoaștem.

Și vei spune că sar de la una la altă, dar din curiozitate, de câte ori ai citit cu atenție toate permisiuniile pe care le solicită o aplicație când o instalezi (web sau android)? Sunt sigur că niciodată. Ei bine, majoritatea aplicațiilor, chit că este un simplu Candy Crush, are acces la toată agenda ta, la mesajele tale și la toate informațiile de pe acel dispozitiv. Pentru ce are nevoie de aceste permisiuni ca să bubui niște bile/bomboane? Teoretic de nici una, practic dezvoltatorii au nevoie de ele pentru a creea o bază de date imensă, pe care ulterior să o vândă pe bani frumoși oamenilor cu cap pentru spam-uri și alte scopuri.

Ei bine cam asta face și facebook-ul cu informațiile noastre. Te cheamă Ion ai 23 de ani , stai în ultima comună de pe planetă dar cândva , undeva va fi nevoie de tine! De poziția ta, de fotografiile tale și orice alte informații.

Așa că mai multă atenție la ceea ce instalăm, și la ce permisiuni dăm celor de la Facebook.

Te-ar putea interesa si

Distribuie acest articol

2 comentarii la articolul “face ce vrea cu mine

  • rivi

    din punctul asta de vedere facebook poate scoate niste date despre tine cum nu poti obtine din alta parte. cu toate astea nu facebook face manarii, si mai degraba o aplicatie ceva instalata aiurea care face asta doar ca sa fure si sa vanda datele tale.

    incearca doar sa fii atent ce instalezi si ce-ti cere la permisiuni si apoi, daca se intampla, sa nu te enervezi la like-uri inchipuite 🙂

    Răspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *