Dezastrul care a ramas in urma exploatarilor cu cianuri

Nu m-a preocupat niciodată prea intens ceea ce se întâmplă la Roșia Montană, poate că din cauza celor mulți care protestează și habar nu au ce. Cu ceva vreme în urmă Manu mi-a explicat cum stă treabă cu Roșia Montană și cu tot ce se întâmplă, cu hoții ăștia mizerabili ce ne conduc. Ei bine , lângă Roșia Montană există o altă zonă care a fost exploatată și ce se numește Cariera Roșia Poieni . Poate că nu știți, poate că știți, eu azi am rămas șocat când am văzut ce a rămas în urma  nenorociților ce au folosit cianuri. O zonă cu un lac devenit arămiu, cu zone cimentate. O biserică nu a putut scăpa de forță de distrugere a acestor substanțe incredibil de dăunătoare. Încă sunt șocat când scriu aceste rânduri.

Tot ecosistemul din zonă este praf, apa potalina a ajuns să fie prețuită că cei din africa , unde plouă o data la mult timp și în cantități infim de mici. Zone care odată au fost locuite, acum lăsate în voia sorții, cu clădiri înghițite de deșeurile rezultate. Sunt mut, va las mai jos câteva imagini cu locul respectiv.


Cariera rosia poieni

 

Cariera rosia poieni Cariera rosia poieni

 Aici este zona surprinsă din satelit a locului cu pricină. Mă gândesc cum căcat se pot scoate reclamele alea cu ” Oamenii din Roșia Montană nu vor decât să lucreze” , să se ducă în altă parte să lucreze pentru câteva luni sau cât durează tot proiectul. După ce și-au distrus toată zona, toți „banii câștigați” se vor duce pe apa, mâncare și tot ceea ce le va lipsii datorită muncii lor. Capete de gaină.

 

Te-ar putea interesa si

Distribuie acest articol

4 comentarii la articolul “Dezastrul care a ramas in urma exploatarilor cu cianuri

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *